Tandstensborttagning

Våra Tandhygienister hjälper dig med att ta bort tandsten och förebygger tandlossning!


TandEttan har tillgång till flera tandhygiensiter som ser till att hjälpa dig med att ta bort tandsten,  förebygger tandlossning och ser till att du bibehåller ett friskt bett! 


Blödande tandkött, hårt sittande tandsten, tandlossning och gravt missfärgade tänder! Inget är omöjilgt för våra tandhygienister. 

Tandhygienist

KAN JAG DRABBAS AV TANDLOSSNING?


Obehandlad tandköttsinflammation (gingivit, blödande tandkött) kan leda till tandlossning (Parodontit). Tandköttsinflammation orsakas av plack (bakterieuppbyggnad) där bakterier har möjlighet att fästa mot tanden. Med andra ord både över och under tandköttskanten. Detta kan leda till att benet och vävnader som stödjer dina tänder förstörs permanent. Denna vävnadsförlust kan leda till att det skapas ett mellanrum mellan ditt tandkött och dina tänder, vilket kan skapa små "fickor" där mer plack kan bildas som leder till infektioner. Allt eftersom tillståndet förvärras kan tandbenet börja nötas sönder. Ifall det lämnas obehandlat kan det slutligen leda till lösa tänder som antingen ramlar ur eller behöver tas bort av en tandläkare. 
Så svaret på frågan är JA! ALLA kan drabbas av tandlossning vilket bör motivera ALLA att vara noga med sin egenvård av sina tänder samt behovet av att regelbundet träffa en tandläkare/tandhygienist för kontroll. 

Våra tandhygienister kan även hjälpa dig med:


Rengöring av tänder och kontroll av tändernas status.

Se det som en service. Tandhygienisten går igenom och ser så att både tänder och tandkött ser bra ut och mår bra! Samtidigt ser de även till att avlägsna tandsten och gör rent.

Gör tänderna snygga och vita.

Samtidigt som tandhygienisten gör rent tänderna, polaras dina tänder och/eller blästrar tandhygienisterna bort eventuella missfärgningar. Resultatet blir slående och du återfår ditt vita lyster!


Vita Tänder
Telefon08-6116861

Vill du boka tid?


Du kan antingen skriva till oss här på hemisdan eller ringa oss direkt under våra öppettider. 


Vi finns centralt i Stockholm, intill Humlegården. 
Sturegatan 34