Bettskena

Smärta från käkled och tänder


Om man pressar eller gnisslar tänder kan tänderna nötas ner och man kan få svårt att gapa, huvudvärk eller värk i ansikte, käkar och nacke.


Genom bettfysiologisk behandling med speciellt utformade träningsprogram och ibland bettskena kan besvären lindras eller botas helt.


Har du liknande besvär? Hör då av dig till oss! TandEttan har många års erfarenhet av att just hjälpa patienter med bettfysiologiska besvär.

Bettskena
Bettskena
TandEttan är med och hjälper dig mot käkledsbesvär och smärta i tänderna.
Smärta i nacke
Smärta i nacke
Användning av bettskena kan motverka smärta i både käkled, käkmuskelatur och nacke.
Rörelseträning
Rörelseträning
För att återfå gapningsförmåga kan ett individuellt rörelseprogram bli nödvändigt.
Tandgnissel
Tandgnissel
Sluta gnissla (bruxa), använd bettskena!
Bettskena

Bettskena - Specialanpassad, bara för dig!Vi på Tandettan är stolta över att ha haft ett långt samarbete med Torbjörns Team i Stockholm. Alla skenor som utförs hos oss är utförda tillsammans med dem och av typen åkessonskena. Alla skenor är specialanpassade och framställda för att enbart passa dig som patient. 


Åkessonskenan, som sedan 2012 en patenterad produkt,  är en klassisk bettfysiologisk bettskena som INTE skall blandas ihop med andra, traditionella bettskenor.  Bettskenan är bekväm, smidig och fyller samma funktion som en vanlig skena.  Den känns som en förlängning av de egna tänderna och har endast det material som behövs för funktion och styrka. Bettskenan sitter säkert utan justeringar och spänner inte obehagligt på tänderna som majoriteten av andra bettskenor. 


Förutom att bettskenan är funktionell och fyller ditt behov av att skydda både tänder och käkled så är den även smidig och snygg. Du kan få den i vilken färg du vill!Utforma bettskenan efter dina behov


Vill du att din bettskena skall vara rosa? Vill du ha med glitter? eller är det just höger käkled som du behöver hjälp med?

Vi vid TandEttan är noga med att utforma bettskenan så att den täcker dina behov, plus lite till. 
Exempelvis: vad har du för förväntningar? Vad har du för käkledsbesvär? Och vilken färg vill du att skenan skall ha?

Bettskena

Bettskenor mot sömnapne!


Har du besvär av sömnapne?
Som en av få tandläkare i Stockholm är TandEttan ansluten till landstinget/ Region Stockholm och är betrodda med att utföra anti-apneskenor. Att utföra apneskenor hos oss kostar således inte mer än ett besök hos en vårdcentral och om ni dessutom har ett frikort är skenan gratis!


Hör gärna av er om ni har fler frågor!


Motverka tandpressning med

BOTOX i käken


Vi vid TandEttan har många års erfarenhet av botox och behandling av medicinsk botox i ansiktets muskelatur. 


Med andra ord kan vi med enkla medel behandla din överaktivitet i käkmuskelaturen och hjälpa dig med att motverka spänningar i ansiktet och onödigt tandslitage. 


Kontakta oss för att boka in en kostnadsfri konsultaion och utvärdering för behandling med Botox. 

unsplash