Tandblekning

Tandblekning - Internblekning av tänder

Få vitare tänder idag!


Att bleka tänder är inte svårt, men gör det säkert hos din tandläkare!


Alla kan bleka sina tänder! Men innan du gör det är det viktigt att du genomgår en tandundersökning för att säkerställa att du inte har något början till hål eller att du har någon annan skada som kan förvärras. Dessutom är det viktigt att du säkerställer att du väljer rätt blekningsteknik som passar just dig och dina tänder. 
Idag går det att bleka sina tänder på flera sätt! Exempelvis genom hemma blekning, klinikblekning (Laser) och Internblekning. TandEttan har tillgång till samtliga blekningstekniker. 
Så tveka inte, kontakta oss för att boka in en tid som passar dig! 

Blekning av tänder som passar dig och dina behov!


Nedan finner du infornation om olika blekningstekniker. Observera vikten av att genomgå en undersökning innan du påbörjar en blekning!


Hemmablekning


Hemmablekning anses vara den mest vanliga och mest säkra sättet att bleka sina tänder på.

Principen är enkel. Tandläkaren utför ett par blekskenor (som bara passar dina tänder) som du tar med dig hem för att därefter utföra blekningen hemma. Det genom att du fyller dina skenorna med blekmedel (som du får av tandläkaren) och ha dem på plats under tiden du exempelvis sover.  
Tid: 7-12 dagar då tänderna bleks under tiden du sover. 

Klinikblekning


Blekningen utförs på plats i tandläkarstolen och utförs då av tandläkaren med personal. 


Tandläkaren applicerar blekmedel direkt på tänderna som får verka på plats. Efter avslutad behandling är tänderna blekta men uppnår sin fulla potential efter 1-2 dagar. 
För att påskynda processen används ibland UV-ljus. 


Tid: ca 90 min

Internblekning Före
Internblekning Före
Missfärgad tand som rotfylldes för närmare 20 år sedan.
Internblekning resutat
Internblekning resutat
Efter lyckad internblekning av tand.

Internblekning av enstaka tänder


Internblekning av enstaka tänder utförs då det enbart är enstaka tänder som är missfärgade. Grund och orsak till detta är för att missfärgningen beror till största del på att missfärningen kommer innefrån. Beroende på tandens status kan det därför bli aktuellt med att först rotbehandla tanden för att sedan kunna bleka den. 
Hör med din tandläkar för mer information.  


Tid: ca 5 dagar. 

ICON - Vi får dina vita fläckar att försvinna!

IMG_2843
IMG_2847
IMG_8396

Att ha vita fläckar, mineralisationsstörningar, kritkaries från tandreglering är varken ovanligt eller något som är kul att ha. 

Tandettan är en av få kliniker i Stockholm som kan hjälpa dig med att bli av med vita fläckar och metoden är både enkel, snabb, effektiv och smärtfri!

Metoden heter ICON och kan liknas vid en tandblekning men med undantaget att vi återbygger tandemaljens struktur och lyster. Den är således inte invasiv och när bahandlingen är över har vi inte avverkat något emalj, utan snarare återuppbyggt den. 

Boka gärna in dig för en konsultation. Vi vid Tandettan har många års erfarenhet av att behandla