Invisalign

Tandreglering med Invisalign

Insvisalign flyttar dina tänder med hjälp av flera löstagbara genomskinliga plastskenor. Skenorna är individuellt framställda och byts ut varje/ varannan vecka.  Allt eftersom kommer tänderna gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget. Ett resultat som både du och en av våra tandläkare har kommit fram till att vi vill uppnå. Inget är omöjligt, allt är möjligt =)

Framtiden är här, så även inom tandvården! Tandettans metoder för tandreglering ses som både effektiva, behagliga och är anpassade efter den patient som ska nyttja dem. Invisalign är framtiden, en avtagbar tandställning som blivit ett populärt alternativ till den konservativa tandregleringsmetoden som tidigare gick under benämningen “räls”


 

TandEttan flyttar dina tänder med Invisalign, som består av skräddarsydda, genomskinliga aligners, skenor tillverkade av plast. Det är en tandställning som är nästintill osynlig (därav namnet) och som gör det möjligt för dig att få se ett simulerat slutresultatet kommer att bli redan innan du påbörjar behandlingen.

Vad är Invisalign och vad innebär det för dig som patient?

invisalign Östermalm

Invisalign är ett alternativ till den traditionella tandregleringen som är uppbyggt av en serie genomskinliga, individuellt framställda aligners, skenor som du med jämna mellanrum byter ut under behandlingens gång. Plastskenorna är individuellt anpassade efter dina tänder och flyttar dem stegvis till önskad position. Invisalignskenorna är dessutom en väldigt flexibel tandregleringsmetod då skenorna kan tas ut och tvättas rent, under kortare stunder, exempelvis vid måltider eller möten.

 

De flesta patienter, som tidigare helt har avstått från tandreglering har nu tillgång till en smidig och mer diskret tandställning. En tandställning som nästintill är helt osynlig och anpassad efter patientens önskemål och behov.


Behandlingen inleds alltid med en klinisk undersökning, vi tar röntgenbilder för att säkerställa att du inte har någon pågående sjukdom och kliniska fotografier för att dokumentera ditt bett. Därefter görs även ett digitalt avtryck av tänder, detta för att möjliggöra skapandet av en 3d-modell av patientens tänder. 3d-modellen framställs genom att vi scannar av dina tänder med en modern scanner.
Med hjälp av TandEttans moderna teknik skapas en analys av bettet, du får direkt se en modell av slutmålet, och en tidsram sätts upp för hur lång tid just din behandling kan tänkas ta.

Med andra ord: Hos oss kan du i förtid se hur dina tänder kan tänkas se ut innan behandlingen har påbörjats!

 

Under behandlingens gång byter du ut de individuellt framtagna skenorna med jämna mellanrum. För vissa är det var 7e dag för andra var 14e dag. Exakt hur ofta skenorna bör bytas ut är individuellt och beror på din plan. 

I och med bytet av de individuellt anpassade skenorna kommer tänderna att flytta sig steg för steg och tänderna kommer stegvis flytta sig till det planerade slutmålet. Allt enligt din plan och önskemål. 

 

Efter avslutad behandling, när målet är uppnått, måste tänderna stabiliseras och fixeras. Det för att tänderna inte ska krypa tillbaka till den position som de hade från början. Detta görs med en retainer (en tunn tråd på tandradens baksida) eller en nattskena. Vad som passar dig, dina behov och tiden är individuellt och planeras med hjälp av din tandläkare och med hjälp av invisalign. 


Invisalign före behandling
invisalign resultat

Priset!


TandEttan är stolta över att vara den klinik i stockholm som kan erbjuda våra patienter en av de lägsta priser för just tandreglering!

År 2020 låg priset för tandreglering av en käke på 20.000kr och för två käkar 38.000kr 

Dock bör vi poängtera att hur mycket en behandling med Invisalign kostar är svårt att säga utan att en konsultation har genomförts, vid vissa fall kan behandlingarna bli mer omfattande och som självklart kan påverka ditt pris. Det är de individuella förutsättningarna som står i fokus.
Det betyder att viss bettproblematik kan justeras under kortare behandlingsperiod medan annan mer komplex korrigering kräver en mer omfattande behandling, detta i sig medför att priset på Invisalign skiljer sig åt. 

Bäst pris i stan (under en begränsad tid!)

Totalt för behandling av överkäke och underkäke + retentionsskenor/tråd


från 20.000kr!

Vill du komma in för en kostnadsfri konsultation?


Om du vill veta mer om metoden och/ eller om just ditt bettfel/leende går att behandla, hör då av dig till oss så bokar vi in en tid som passar just dig. 


Vid konsultationen tas foton och du får ett besked om dina tänder går att behandla. Med beskedet ingår även en offert på pris och vilka behandlingar som är nödvändiga. 

Observera att en generell undersökning av dina tänder är alltid nödvändig! Om detta inte är nyligen utförd eller att du inte kan uppvisa en journalutskrift om att detta nyligen är gjord så rekommenderar vi en undersökning innan påbörjad konsultation. 


Vi finns centralt i Stockholm, intill humlegården. 

TandEttan arbetar med Invisalign
TandEttan arbetar med Invisalign
Vi på tandEttan har många års erfarenhet av att arbeta med Invisalign
Drömmer du om ett perfekt leende med Invisalign
Drömmer du om ett perfekt leende med Invisalign
Vi vid TandEttan hjälper dig med att uppnå dina drömmer
Bara några klick ifrån ett perfekt leende
Bara några klick ifrån ett perfekt leende
Hör av dig till oss så hjälper vi dig med att uppnå det leende som du önskar.
Vi och Invisalign hjälper dig!
Vi och Invisalign hjälper dig!
Vi hjälper dig med att uppnå ett perfekt leende

Hur? Så funkar det!


Din behandling med Invisalign är och kommer vara nästintill osynlig då de avtagbara skenorna är helt genomskinliga!
Det finns många olika anledningar till att ett bett behöver justeras. Börja därför med att titta dig i spegeln. Hur ser dina tänder ut? Tänderna kan vara snedställda, sitta för tätt, tänderna kan ha gluggar eller lida av olika former av bettproblematik, men oavsett orsak till tandregleringen görs alltid en utredning av ditt bett och den behandlande tandläkaren diskuterar tillsammans med dig  om behandlingsmetoder, individuella förutsättningar och förväntningar. Vad förväntar du dig av invisalign?