Botox och fillers

Botox och fillers

Vid Tandettan utörs inte bara estetisk tandvård och tandvård som grundar sig på beprövad vetenskap utan även estetisk justering av läppar och rynkor. 

Hos oss kan du få hjälp med att få bort arga rynkor, rynkor i pannan och kråkfötter samt en mer fylligare läpp med hjälp av fillers. 


Vi hjälper dig också med att ta bort / minska på spänningshuvudvärk då vi med hjälp av enkla medicinska behandlingar kan få musklerna i ansiktet att släppan av och minska risken för spända muskler. 


All vård utförs av legitimerad personal. 

Botox

Botulinumtoxin, mer känt som Botox är en tillfällig muskelavslappnande injektionsbehandling som minskar både rynkor och linjer genom att tillfälligt blockera nervsignalernas förmåga att stimmulera muskeln att dras samman. Långsiktigt leder det till att huden blir slätare och rynkorna mindre synliga.


Vi behandlar även spänningshuvudvärk med hjälp av botox!


Behandling med botox är en av de vanligaste medicinska och estetiska behandlingarna som utförs i Sverige där en av de mest frekventa områdena är pannan, mellan ögonbrynen och ”kråksparkarna” runt ögonen. Behandlingen med botox utförs i regel på redan befintliga rynkor men även föreyggande behandlingar kan vara lämpligt för kunder med utpräglade anlag för rynkor eller aktiv ansiktsmuskulatur.


Vi vid TandEttan är ofta noga med att poängtera att resultatet blir inte synligt direkt vid behandlingstillfället utan kommer succesivt och kan hålla upp till tre, sex eller nio månader, beroende på individuella faktorer så som ålder och livsstil. Ett lyckat behandlingsresultat beror på fler faktorer så som rätt läkemedelsmängd på rätt plats, något som ställer höga krav på rätt kompetens hos beandlaren. Hos oss vid TandEttan utförs behandlingarna enbart av legitimerade tandläkare med goda kunskaper inom anatomi och är i tillägg certifierade för att behandla med Botox. 


Inför varje behandling görs alltid en konsultation där dina förutsättningar och önskemål vävs samman med rekommenderad behandlingsmetod för området. Det kan dröja allt mellan några dagar eller veckor veckor innan den slutliga effekten är synlig. Därför erbjuder vi återbesök efter två veckor för att säkerställa att ditt önskade resultat blivit uppnått.


Fillers


Även om många blandar ihop botox och fillers är skillnaden så pass stor att det i sak är två helt skillda saker. Där botox använda för att blockera musklernas förmåga till kontraktion medan fillers används för att fylla ut våra vävnader och återuppbygga dem med vatten med hjälp av hyalouronsyra.
Hyaluronsyra är ett geléliknande ämne som naturligt återfinns i kroppen, huden, bidrar till att återfukta och ge volym. Injektionsbehandling med Hyaluronsyra bidrar till förändringar i ansiktsstruktur, volym och rynkor. Injektionerna används vanligtvis för att göra läpparna fylligare och släta ut tunna linjer. En kan likna behandlingen med att vi återger russin dess fyllighet och förvandlar dem till att återigen bli fylliga vindruvor. 

Vanliga behandlingsområden är volymökning och justering av läppar, räta ut statiska rynkor runt mun, ögon och i pannan, korrigera ojämnheter i ansiktsstruktur.

Effekterna av hyaluronsyra kan vara mellan fyra och tolv månader då ämnet naturligt bryts ner av kroppen. Hur länge effekten kvarstår beror på individuella faktorer så som ålder och livsstil men även behandlingsområde.


Inför varje behandling görs alltid en konsultation där dina förutsättningar och önskemål vävs samman med rekommenderad behandlingsmetod för området. Det kan dröja allt mellan några dagar eller veckor veckor innan den slutliga effekten är synlig. Därför erbjuder vi återbesök efter två veckor för att säkerställa att ditt önskade resultat blivit uppnått.


Vi på TandEttan arbetar bara med beprövade material och företag. Men om du har något önskemål om ett specifikt märke så lyft gärna frågan med din vårdgivare. 

Behandla dina käkar med Botox

Vi på Tandettan din tandläkare vid Humlegården erbjuder ett brett utbud av tjänster för vuxna. En av våra specialiteter är behandling med botox för att motverka tandgnissling, spänningshuvudvärk och spända käkar. Med vår expertis och erfarenhet kan vi hjälpa dig att lindra obehag och förbättra din tandhälsa på bästa möjliga sätt.


Vårt tandläkarteam vidTandettan har lång erfarenhet inom tandvård för vuxna. Vi är stolta över att erbjuda behandling med botox som en effektiv metod för att motverka tandgnissling, spänningshuvudvärk och spända käkar. Med vår högkvalitativa vård och personliga service kan du känna dig trygg och väl omhändertagen hos oss.

unsplash